Työväenkirjallisuuden päivä 2021 verkottuu!

Pirkanmaan koronatilanteen vuoksi Työväenkirjallisuuden päivä muuntautuu tänä vuonna verkkotapahtumaksi. Vuotuinen yhteiskunnallinen kirjallisuustapahtuma esitetään suorana lauantaina 4.9. klo 11–18 Työväenkirjallisuuden päivän facebook-sivuilla https://www.facebook.com/events/346069320552326 ja Työväenmuseo Werstaan youtube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=zMvjysUEn2Q.

Verkkotapahtuman teemana on AATTEET, LIIKKEET & IHANTEET. Tapahtuman avaa Alivaltiosihteeri-ohjelmasta tuttu Jyrki Liikka, jonka jälkeen maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen haastattalee presidentti Tarja Halosta tämän roolista kansalaisaktivistina. Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen kysyy Erkki Tuomiojalta, selviääkö
ihmiskunta. Paneelissa ”Nationalismi ja rasismi kirjallisuuden kentällä Suomessa” keskustelevat Flóra Várkonyin johdolla kirjailijat Olli Löytty ja Susinukke Kosola. Päivä huipentuu kansainväliseen seminaariin, joka pureutuu työväenkirjallisuuden uuteen buumiin Ruotsissa. Mukana on suomenruotsalainen Sabine Forsblom ja kolme ruotsalaiskirjailijaa: Rasmus Landström, jonka teos Arbetarlitteraturens återkomst (2020) on niittänyt mainetta ympäri Skandinaviaa, sekä Beata Hansson ja Anneli Jordahl.