Kekkonen avaa Työväenkirjallisuuden päivän Werstaalla lauantaina

Yhteiskunnallinen kirjallisuustapahtuma Työväenkirjallisuuden päivä, joka järjestetään vuosittain Työväenmuseo Werstaalla Tampereella, ruotii tulevana lauantaina 3.9. klo 11–18 oikeutta ja kohtuutta. Mitä oikeus ja kohtuus merkitsevät työväen ja sitä koskevan kauno- ja tietokirjallisuuden kohdalla? Entä kirjailijantyössä? Entä tavallisen ihmisen arjessa näinä digitalisaation, ilmastokriisin ja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan aikoina?

Tapahtuman esiintyjäkaarti on monipuolinen. Avauspuhujaksi saapuu emeritusprofessori Jukka Kekkonen, joka kritisoi hiljattain (HS 14.8.) pääministeri Marinia tärkeästä asia-aiheesta: lausunnosta, jonka mukaan rikosoikeuden rangaistusasteikko on Suomessa liian lievä. Aihe hautautui bilekohun alle. Kirjailijat Siiri Enoranta, Emilia Kukkala ja Iida Rauma keskustelevat Seppo Puttosen johdolla luopumisesta ja elämän kohtuullistamisesta. Osmo Soininvaara ja Kari Enqvist pohtivat tulevaisuuden yhteiskuntaa. Noora Vallinkoski kertoo romaanistaan Koneen pelko, joka ilmestyy tänään 29.8. Venäjän ideologisesta pohjasta ja suhteesta naapurimaihin taas alustavat Jussi Jalosen luotsaamana Pekka Lehtonen ja Aimo Ruusunen.

Tapahtuman pääohjelma lähetetään suorana myös verkossa: sekä Facebook-sivuilla @tyovaenkirjallisuudenpaiva että Työväenmuseo Werstaan Youtube-kanavalla. Pääohjelman lisäksi mukana on runsas näytteilleasettajien ohjelma sekä kirjamyyntiä.

Työväenkirjallisuuden päivä on kaikille avoin ja pääsymaksuton tapahtuma, jonka työryhmässä on jäseniä Työväenmuseo Werstaalta, Kansan Sivistystyön Liitosta, Työväen Sivistysliitosta, Tampereen yliopistosta ja pirkanmaalaisista kulttuuriyhdistyksistä.

Lisätiedot:

Tapahtuman koordinaattorit Jussi Lahtinen ja Milla Peltonen

jussi.lahtinen(a)tuni.fi, 040 8256031

milla.peltonen(a)tyovaenmuseo.fi, 050 4401180

Työväenkirjallisuuden päivä / Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere