Medialle

Työväenkirjallisuuden päivä on yhteiskunnallinen kirjallisuustapahtuma, joka on järjestetty Työväenmuseo Werstaalla Tampereella vuosittain elo-syyskuun taitteesta 2010 lähtien. Tapahtuman ajatuksena on tehdä tunnetuksi yhteiskunnallisesti kiinnostavaa ja kantaaottavaa kirjallisuutta sekä herättää keskustelua ja kysymyksen siitä, mitä työväenkirjallisuus tänä päivänä on.

Tänä vuonna Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään poikkeuksellisesti vain verkkotapahtumana lauantaina 4.9.2021 klo 11-18. Ohjelmaa voi seurata sekä Työväenkirjallisuuden päivän facebook-sivulta että Työväenmuseo Werstaan youtube-kanavalta. Teemana on AATTEET, LIIKKEET & IHANTEET.

Teemalla haluamme osallistua keskusteluun kansalaistoiminnasta, sen tulevaisuudesta sekä niistä ihanteista, utopioista ja aatteista, jotka ovat tämän toiminnan perusta. Mikä saa ihmiset liikkeelle toimimaan yhdessä paremman maailman puolesta? Mistä kumpuavat ne ihanteet, utopiat ja maailmankatsomukset, joiden varaan yhteiskunnalliset liikkeet rakentuvat? Tapahtumamme pyrkii tarjoamaan näkökulmia muun muassa näihin kysymyksiin kutsumalla puhujiksi ja keskustelijoiksi aiheeseen vihkiytyneitä eturivin kirjailijoita ja tutkijoita.

LUE ELOKUUN MEDIATIEDOTTEEMME: Tyovaenkirjallisuuden_paiva_TIEDOTE180821

Aiempina vuosina tapahtumassa on esiintynyt mm. Claes Andersson, Kari Hotakainen, Juha Hurme, Anneli Kanto, Tuomas Kyrö, Anni Kytömäki, Sirpa Kähkönen, Heidi Köngäs, Rosa Liksom, Marja-Leena Mikkola, Aulikki Oksanen ja Hannu Salama. Tapahtuman kummeina toimivat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula.

LISÄTIEDOT JA KIRJAILIJOIDEN HAASTATTELUPYYNNÖT:

Tapahtuman koordinaattorit Jussi Lahtinen jussi.lahtinen(a)tyovaenmuseo.fi / 040 8256031, ja Milla Peltonen milla.peltonen(a)tyovaenmuseo.fi / 050 4401180